Profidental stomatološka ordinacija

Sinđelićevo sokače 1

Vračar

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba najsavremenijim white smile sistemom

Izbeljivanje zuba najsavremenijim white smile sistemom

Lasersko izbeljivanje zuba White smile sistemom  predstavlja estetsku proceduru kojom ćete za svega pola sata dobiti neverovatnu belinu vaših zuba i osmeh koji će biti vaš zaštitni znak

Beljenje zuba NE OŠTEĆUJE ZUBNU STRUKTURU !

Šta se događa prilikom beljenja zuba ?

Pod dejstvom svetloskog akceleratora ( led izvor,laserski izvor,Uv izvor ) vodonik peroksid se razlaže na vodu i na „ faktore beljenja „„ Faktori beljenja „ su perhidroksilni radikal,hidroksilni radikal i molekul kiseonika. Navedeni elementi se vezuju za organski pigment zuba koji se nalaze u gleđi i dentinu i NE DOVODE DO NJIHOVOG OŠTEĆENJA. Nakon procesa oksidacije ,vezivanja „ faktora beljenja „ za organski pigment dolazi do promene njegove boje iz tamne u belu ili providnu. Na ovaj način je izražena optička prebojenost zuba !

74 % ljudi bi promenilo boju svojih zuba !!

Da li je izbeljivanje zuba štetno ?

Apsolutno NE  !!!  Prema najnovijoj studiji iz 2015 godine Američke asocijacije stomatologa učestalost karijesa kod osoba koji su beleli zubi je bila 9 puta manja nego kod osoba koje nisu izvršile ovu proceduru !

U toku beljenja zuba ,pored vodonik peroksida White smile sistem u gelu sadrži sodijum florid,kalcijum – nitrat,kalcijum – karbonat i sodijum fosfat ! Ovi elementi se ugradjuju u mrežu hidoksiapatita gleđi u toku procedure beljenja i na taj način preveniraju nastanak kariogenih lezija !!!

Foto galerija

Foto galerija

Podelilte ordinaciju
Profidental

Pratite sajt
zubari.ioi.rs