Dentics, Savski Venac

Centar savremene i estetske stomatologije.

Mesto za Vas

Kontaktirajte nas

Futura - dent stomatološka ordinacija

Nemanjina 40 TC Futura

Slavija, Savski Venac

Ko smo mi

Uspešno poslovanje stomatološke ordinacije Futura Dent se zasniva na trideset godina iskustva iz oblasti stomatologije doktorke Snezane Stefanović.

Savremena stomatološka ordinacija “Futura Dent”, koncipirana po evropskim kriterijumima i standardima pruža sve vrste stomatoloških usluga.

 Raspolažemo najsavremenijom dijagnostičko-terapijskom  stomatološkom  opremom.

U radu koristimo lekove, materijale i preparate najpoznatijih svetskih proizvođača.

 Pružamo kvalitetne stomatološke usluge iz domena implantologije, paradontologije, estetske i rekonstruktivne stomatologije, protetike,  dečje  stomatologije,  ortodoncije.

Šta mi radimo

Implantologija

Implantologija je deo stomatologije koji se bavi ugradnjom dentalnih implanata, radi nadoknade izgubljenih zuba, uspostavljanja funkcije govora i žvakanja i poboljšanja estetike.

Dentalni implanti predstavljaju strani materijal u vidu titanijumskih šrafova, koji predstavljaju zamenu za koren zuba i  postavljaju se u viličnu kost. Nakon ugradnje, implant stvara čvrstu vezu sa kosti, na njega se postavlja suprastruktura i kao takav može služiti kao nosač solo krune, mosta ili sidrište proteze. Indikacije za implante su nedostatak jednog ili više zuba u jednoj ili obe vilice.

Implant se smatra uspešnim ako u ustima pacijenta opstane petnaest do dvadeset godina.

Uz modernu dijagnostiku dobićete dobar savet kako da na najbolji način rešite svoj zdravstveni ili estetski problem u skladu sa Vašim zahtevima i Vašim mogućnostima.

Oralna hirurgija

Oralna hirurgija predstavlja granu stomatologije koja se  bavi  hiruškim  zahvatima  u području  usne  duplje.  U  saradnji  sa  doktorima  specijalistima  za  oralnu  hirurgiju vršimo  sve  hiruške  intervencije  u  usnoj  duplji koje se izvode u potpuno bezbolnom stanju za pacijente.

Protetika

Protetika je deo stomatologije koji se bavi nadoknadom izgubljenih zuba i tkiva i uspostavljanjem pravilne funkcije orofacijalnog sistema, uz zadovoljenje estetskog aspekta terapije i želja pacijenata. U toj svrsi radimo fiksnu protetiku (keramičke i metalo-keramičke krunice i mostove i fasete) i mobilnu protetiku (akrilatne i skeletirane totalne i parcijalne proteze).

Konzervativna i estetska stomatologija

Parodontopatija je bolest koja zahvata potporni aparat zuba, koju lečimo konzervativno, obradom parodontalnih džepova, uz adekvatnu lokalnu terapiju. To podrazumeva uklanjanje zubnog kamenca i konkremenata, uklanjanje mekih naslaga, poliranje i fluorizaciju zuba. U svrhu lečenja parodontopatije u poodmaklim fazama, vršimo parodontalno-hiruške zahvate (smat, režanj operacija, po potrebi uz augmentaciju).

Parodontologija

Konzervativna stomatologija predstavlja granu stomatologije koja obuhvata popravku i apsolutnu restauraciju zuba, dovodeći ih, po pitanju morfologije, funkcije i estetike, u prvobitno stanje.

U toj svrsi koristimo najsavremenije materijale i metode.

Endodontska terapija se odnosi na tretman unutrašnjosti zuba tj. kanalnog sistema korena zuba, u kome je smeštena zubna pulpa. Nakon medikamentozno-mehaničke obrade kanala, sledi njegovo punjenje specijalnim pastama. Na taj način se otklanja mogućnost ponovnog naseljavanja bakterija unutar zuba i ponovnog javljanja zapaljenske reakcije, sa svim posledicama (bol, otok...). Sve intervencije se obavljaju u lokalnoj anesteziji, bezbolno i komforno.

Preventivna i dečja stomatologija

Preventivna stomatologija je grana stomatologije koja se bavi stomatološkom zaštitom stanovništva, a posebno dečjeg uzrasta.

Posebnu pažnju posvećujemo načinu na koji pristupamo u motivaciji i edukaciji roditelja i dece u održavanju oralne higijene, zdravom načinu ishrane i redovnim posetama stomatologu. U tome smo veoma uspešni i time se posebno ističemo.  Insistiramo na bezbolnom radu i pravovremenom uočavanju ortodontskih nepravilnosti.

U tom cilju vršimo konzervativno zbrinjavanje i ekstrakciju mlečnih i stalnih zuba, zalivanje fisura, uklanjanje mekih i čvrstih naslaga, fluorisanje zuba, saniranje povreda zuba i izrada štitnika kojim se sprečavaju prelomi zuba tokom sportskih i ostalih aktivnosti.

Ortodoncija

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi korigovanjem nepravilnog položaja zuba i do određenog uzrasta, nepravilnosti položaja vilica. U periodu mešovite denticije to se postiže mobilnim aparatima, a u periodu stalne fiksnim aparatima.

Fiksna ortodontska terapija se sprovodi bravicama koje se lepe na zube (metalne, keramičke) i može ih ukloniti samo ortodont.

Mobilna terapija omogućava pacijentu da sam skida i stavlja ortodontski aparat i sprovodi se kod dece. Mobilna terapija može da se koristi i kod odraslih pomoću providnih folija za ispravljanje blagih nepravilnosti položaja zuba.

 

Želite da preporučite Futura - dent ordinaciju i prikažete fotografije, lokaciju, navigaciju, vesti, dešavanja?

Vlasnici ili manadžeri ordinacije, želite da dodate/promenite opis vaše ordinacije? Osnovne informacije objavljujemo besplatno!

Pišite nam

Preporuke za stomatološku ordinaciju Futura - dent

Trenutno nema preporuka za Futura - dent zubarsku ordinaciju. Ako ste, ili ste bili, njihov pacijent, i zadovoljni ste, molimo Vas, preporučite ih drugima.

ioi.

Preporučite Futura - dent ordinaciju

Vaše ime:

Email / Telefon: (opciono, neće biti objavljeno)

Vaša preporuka za ovu ordinaciju:

Ako ste zadovoljni ovom ordinacijom - preporučite je drugima. Vaša preporuka će biti objavljena nakon odobrenja administratora. Agencija ioi. ne odgovara za njihov sadržaj. Nismo u mogućnosti da proveravamo njihovu istinitost, niti znamo identitet osoba koje ih ostavljaju. Negativni komentari i kritike mogu biti prosleđeni menadžmentu ordinacije.